Stay calm

Ibland kan man känna att det är väldigt mycket att göra på jobbet/i skolan.

I tidningen Chef listar de 4 tips på hur du minskar stressen:


1.
Ta minipauser. Ta flera korta pauser under dagen. Ta då några djupa andetag, ring en vän, kolla på ett roligt tv program, ta en promenad eller rensa bort onödigt skräp på ditt skrivbord som bara gör dig ännu mera stressad.2. Se till dina behov. Skriv in med bläck i din kalender, minst en gång i veckan. Då du unnar dig något som är bra för dig själv. Det kan ex vara att gå på ett roligt träningspass eller träffa din bästa vän eller gamla mormor.


3. Kämpa mot din inre perfektionism. Du kan inte vara bäst på allt. Var nöjd med godkänt ibland och tänk på att den som strävar mot perfektionism snart inser att det är ett rörligt mål.4. Skriv en långsiktig "att göra, lista". Ibland kan det kännas som du har tusen saker att göra, men att du aldrig får gjort något. Oftast kan det vara för att du glömmer vad du egentligen har åstadkommit under den senaste tiden.

Genom att skriva ner de saker du gjort, får du en bättre uppfattning om vad du egentligen håller på med och vad du har gjort bra och dåligt.

På så sätt kan du även få upp ögonen för framtiden, på vad du vill åstadkomma i framtiden och med ditt liv.

// Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback