Mindful training

Här följer 8 råd för en mer "mindful" träning




Halsman-philippe-marilyn-monroe-hollywood-1952_large
1. Yoga och pilates i all ära
, men styrketräning är minst lika mycket mindfullness. Här krävs total medvetenhet: Hur känns det i kroppen? Vilken muskel jobbar nu? Det är omöjligt att jobba sig till utmattning om du tänker vad du ska köpa till middag (ex. vis).

2. Hitta en träningskompis. Särskilt om du löptränar kan det vara bra med någon som peppar dig att orka när du hellst vill ge upp. Den sociala trevnaden är inte att förringa.

3.  Sätt realistiska mål. Sluta röka, gå ner i vikt, börja träna - stopp! En sak i sänder och det viktigaste först! Annars är risken stor att du tröttnar och inte uppfyller något av målen.










1019-mcf-1162_orchid_large_large
4. Hitta glädjen! Träning ska vara roligt. Se den som en hälsosam verklighetsflykt. Ytterligare ett måste i vardagen är det sista du behöver.

5. Skapa realistiska delmål. Att tänka för stort för snabbt ger prestationsångest och gör att man tappar sugen.









T0235_04_large
6. Personlig träning. Tycker du inte att du kommer någonvart, boka en PT. Han/hon hjälper dig att utforma en skonsam och effektiv träning utifrån just dina behov.

7. Variation - nödvändigt för att hålla glädjen vid liv! Tänk dig att du skulle äta lasagne tre dagar i veckan, månader i sträck. Samma leda känner kroppen av ensidig träning - och protesterar med att inte visa några förbättringar.

8. Var närvarande - lättare sagt än gjort när det känns som om du befinner dig mitt i tjurrusningen i Pamplona. Ta dig minst tio minuter om dagen för att gå ner i varv: sitt rak i ryggen, låt händerna vila i knäet, stäng ute alla intryck och fokusera på din andning.










Källa: tidningen "Elle" (nr 2, s 182)



// Pernilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback