Deep Bodywork Exclusive - Proffessional PT

Nu var det ett tag sen vi hade reportage här i bloggen , men igår fick jag  möjligheten att besöka Deep Body Work och fick prova på att bli tränad av en av gymmets exklusiva PT Jens Nielsen, vilket jag tänkte berätta lite om för er som undrar hur det är att ha en PT. 
Richard (En av mina största förebilder & delägare till Deep Bodywork), Denise och Jens.
 
 
Det var en regnig morgon då jag lite nervöst men exalterad klev in i den ljusa och fräscha foajén på Deep Bodywork Exclusive på Lindholmen. Jag skulle ju få träna i "Richard Fitness Richard Nilsson"s gym, Richard som inspirerat mig på FB med hans träningskarriär under några år. Men jag blev bemött av en pigg och glad Jens som presenterade sig och visade mig vägen till damernas omklädningsrum. Innan jag klev in och bytte om hann jag få en glimt av gymmet. Det bestod av en sektion med konditions och uppvärmnings maskiner, ett stort parti fria vikter, "skivstångsavdelning", TRXband och en stor yta för kommande gruppträning.
 
När jag var ombytt och klar fick jag börja med att värma upp i tio minuter på en lite annorlunda crosstrainerliknande motionsmaskin. När jag blivit lite svettig i kläderna fick jag börja med skivstången, som var det första på hans välplanerade träningsschema för passet, och körde squats. Jens var noga med att se till att det var lagom tung vikt, genom att kolla om jag höll tekniken bra genom repsen. Just veta detta kan vara så svårt att göra när man tränar själv.
(Själva stången väger 20 kg med, så ni vet ;) )
 
Lycka efter alla mina fina squats Jens hjälpte mig igenom :)
 
 
 
Under  passet körde vi även igenom magmusklerna med olika övningar på golvet, "armhävningar i luften" med hjälp av TRXredskapen, axelmusklerna med hjälp av fria vikter, tricepsövningar med "dips". Till sist men inte minst körde vi stretching. Då passade jag på att fråga om vad han tror om den aktuella frågan - är stretching bra mot träningsverk? Då svarade han att det inte alls spelar någon roll med stretching mot just träningsverk, men att det är nödvändigt att man behåller rörlighet i kroppen, så att kroppen inte blir stel och skadar sig.
Plankan pallade jag ett bra tag, grymt bra magövning!
 
 
Summasumarum av hur det är att ha en PT när man tränar:
- Ovant först att någon ser på hur man tränar men man vänjer sig snabbt.
 
- Skönt att ha någon som kan se att man håller tekniken, både med redskap och andningen, vilket gör att man själv bara kan fokusera på att hålla spänningen i musklerna och ta i som satan.
 
- Underbart att ha någon som pushar en och berömmer än när man kämpat och klarat en övning bra.
 
- Skönt att ha någon som har ett bestämt scchema klart uppbygt, så man kan känna att man får en helhet i sin träning och dessutom är schemat skräddarsytt och individuellt, vilket gör att man når sina träningsmål i en hälsosam och smidig takt.
 
- Jag rekomenderar starkt detta till er där ute som känner att vi vill ta tag i er själva och prova på denna revolutionerande strategin till att nå era träningsmål på ett effektivt och roligt sätt!
 
 
 
Jag tänkte även berätta om Deep Bodywork, eftersom de har ett väldigt unikt träningskoncept:
 
"Ett träningsprogram hos Deepbodywork inleds alltid med en hälsokontroll samt en hälsodeklaration för att vi ska ta reda på så mycket som möjligt om kundens fysiska status, träningsbakgrund, arbetssituation, hälsostatus, matvanor samt målet med träningen. När vi har denna informationen utformar vi ett träningsprogram som är anpassat för just dig och efter träningsperioden gör vi om hälsokontrollen för att se resultaten.

Träningen är individuellt anpassad och vi använder inga maskiner utan fokus ligger på övningar med egen kroppsvikt så som balansövningar, bålstabilitet, rörlighet, intervall, konditions, uthållighetsträning samt styrka med olika tränings redskap.

Vi riktar oss till alla ung som gammal otränad till vältränad som vill komma i form fysiskt och mentalt."

(Informationen och bilden av deras träningsprogram hämtde jag ifrån http://www.deepbodywork.se)

 

 

Blev ni sugna att prova på att ha en riktig klippa, som Jens, vid er sida när ni tränar? En person som är till 100% engagerad i dig när du tränar? Och som hjälper er att nå ert träningsmål effektivt och på ett roligt sätt? Då Då kan jag varmt rekommendera att gå in på Deep Bodyworks hemsida, eller kontakta antingen (klicka på namnen för direktlänkning) Richard FitnessRichard Nilsson eller Jens Nielsen på FB, för mer information. De hjälper även till med att lägga upp kostschema mm. för dig som är intresserad av det.
 
Dessutom får ni 10%rabatt just nu hos Jens om ni uppger mitt namn och "Vitality Senses" när ni beställer er kvalitetsträningstid med Jens!
 
Jag hoppas att ni blev lika inspererade som jag blev av mitt lilla besök på Deep Bodywork och att ni tar tag i er träning, ni som inte hunnit göra det ännu. Visst kan man inte göra allt på en gång, Rom byggdes inte på en dag, men man kan alltid göra något som sträcker dig mot dit mål, steg för steg! Keep up the good work!
 
// Pernilla

Kommentarer
Postat av: Linda

Det lät intressant! Och kul. Det behövs nog en pt när man kör som jag på samma, bara löpning just nu, så få hjälp o inspiration att komma längre. Ps vilka snygga tränings kläder du har!!!

2013-04-14 @ 14:30:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback