Flat stomach

Blev inspirerad av en kompis (som ville börja träna mer mage), att kolla upp några nya övningar för att snabbt/effektivt få snyggare och fastare mage.

På många hemsidor nämner dom pilates som en bra träningsform, för just magen...
Hittade även en video där en tjej visar några knep på hur man tränar magen effektivt:SE!: http://www.youtube.com/watch?v=WmAhOKKEUZI&feature=player_embedded#at=350
det kan självklart vara så att man inte orkar göra dessa övningar varannan dag (inte varje, eftersom musklerna behöver få vila för att bygga upp sig).


Man kan då börja successivt med någon övning i början, för att senare öka antal övningar (vilket ni säkert själva säkert fattade ändå :)
Programmet (se videon ovan) rekomenderas att göra 3 gånger i veckan för ett snabbt resultat. Programmet kan kombineras bra med promenader, löpning, power walk, simning osv.Tips till pilates magövningarna:


- Övningarna ska utföras lugnt och kontrollerat. Undvik häftiga knyck eller lyft med ryggen svankad.


- Se till att ryggen vilar plant mot underlaget. Om du har svaga magmuskler så gör färre repetitioner i början och låt magen bli starkare vecka för vecka.


- Prova även med benen lätt böjda eller att hålla dem närmare magen för att på så sätt undvika överbelastning på ryggen om dina magmuskler är svaga.


- Om du inte orkar hålla emot med ryggen under övningarna eller om det gör ont så gå vidare till nästa övning, vila eller avsluta träningen.


- Kom ihåg att det är magen som ska jobba inte nacken eller ryggen.


- En bra viloposition är liggande på rygg med benen indragna mot magen. Håll om knäna med armarna och dra in dem mot magen.
Tänk även på att maten är viktig för att få en mer vältränad mage. Jag tycker absolut inte att du ska svälta dig på något sätt, det mår man bara dåligt av.Däremot finns det vissa saker man kan äta midre av som:

- socker
- vitt mjöl
- läskKälla: sund.nu

// Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback