Crazy steps

Hittade lite roliga träningsappar som jag tänkte dela med mig av!

Sound pedometer:

En stegräknare för dig med humor. Den mäter dina promenader i antal steg, meter eller minuter. Du kan sedan se rundan du gått på en karta. Det finns ljudeffekter på som du kan sätta på. Du kan då välja om det ska låta som du går i armékängor, högklackat eller att du är en tecknad figur.


finns på appstore, 15 kr.


Fun run trainer:

Är du pepp på att springa längst wall street eller göra en joggingtur i Venice beach? Med hjälp av denna appen kan du ställa in löpbandet så att det blir lika backigt som din drömrunda, och du kan samtidigt följa din fejkade joggingtur på en karta.

finns på appstore, 22 kr.Einstein pedometer:

Einstein tror att man åldras saktare ju snabbare man färdas. Denna appen mäter din fart och visar hur mycket tid du har "tjänat".

finns på appstore, gratis.
Zombie run:

Om du blivit jagad av zombies skulle du säkert springa dubbelt så fort som du brukar. Denna appen låter dig ställa in hur fort och hur länge du vill bli jagad. Sen sätter du på appen och ser på bildskärmen hur nära du är på att få din hjärna uppäten av zombies...


Låter läskigt!


finns på android och appstore, 7 kr.


// Anna


SprinterHur tränar jag så att jag kan springa snabbare på de långa distanserna?Forskarna föreslår t.ex. att man successivt ökar hastigheten med intervallträning.
Att man springer i maxfart 1–2 gånger i veckan (intervaller). Intervallträning liknar dock inte den vanliga distansträningen och det är därför viktigt att värma upp ordentligt och att inte träna för hårt i början, samt nervarvning.


Men hur hårt ska man träna då?

För att få maximal effekt av de få minuterna i löpskorna ska man träna i 90-95 procent av sitt maxtempo. (Det innebär att man ska springa 180–190 meter på 30 sek. om man maximalt kan springa 200 meter på samma tid.)

källa: aktivtraning.se


// Anna

Effective

Är den utförda träningen effektiv även om du inte får träningsverk dagen efter?........

-SANT!


Träningsverk uppkommer vid aktiviteter/rörelser som inte kroppen är van vid. När du börjar med en ny aktivitet är det vanligt att få träningsverk. Vilket beror på att musklerna och senorna är under en tillvänjningsperiod.

Det är därför viktigt att ta det lungt i början. ex med enklare vikter, så att du inte överbelastar musklerna, då kan det leda till att du sträcker dem osv.


Det händer mycket i musklerna (muskelfibrerna) i början av tillväxtperioden. Exempelvis att nervbanor banas in. Fortsätter du sedan med att öka på med mer och tyngre vikter, så kan träningsverken utebli. Och detta är inte dåligt.( haha kunde inte låta bli att lägga ut denna bilden!)


När du tränar kondition så får du en högre maxpuls, vilket betyder att hjärtat kan pumpa ut mer blod i kroppen per slag. Detta är en anledning till varför du inte lika lätt får träningsverk senare under träningsperioden.


Källa: friskispressen
// Anna

Runners gain

Tumblr_lpnqrh8i5h1r03wcgo1_500_large

8 fördelar med löpning

1. Du förbättrar flåset fort och orkar mer mentalt och fysiskt (studier visar att motionslöpare även har bättre sexliv än icke-löpare! ).

2. Genom förbättrad blodcirkulation och starkare hjärtaminskar risken för hjärt och kärlsjukdomar.

3. Du stärker skelettet, dels att du med varje löpsteg bär upp hela din kroppsvikt, dels genom att du med ökad utomhusvistelse får ökad D-vitaminbildning.

4. Minskar nivån a stressspänningar i musklerna. Det leder till minskad upplevelse av stress och förbättrad sömn.

5. Du ökar nivån av "må-bra-hormoner" - löpning anses bla. att kunna sänka nedstämdhet.

6. Du förbättrar kroppens förmåga att reglera blodsockret, vilket minskar sötsug, underlättar fettförbränning och förebygger diabetes.

7.  Ger hög kaloriförbrukning och underlättar därigenom viktkontroll.

8. Regelbunden löpning leder till stärkt immunförsvar.


Källa: Topp hälsa #5

// Pernilla

5 steps to mind success

Tumblr_lpt6ptu28f1qeqjwgo1_500_large
Programera din självbild för framgång


1. Pausa

Ta ett välbehövligt avbrott från vardagen (du förtjänar det!) och varva ner. Slappna av och ta några djupa andetag. när dina muskler slappnar av blir det lättare och lättare att frigöra din fantasi.

2. Se ditt bästa jag

Föreställ dig att ett annat du står framför dig. Det mest magnifika du som kan föreställa dig - ditt autentiska jag.Tumblr_lpqun8koib1qjsm4no1_500_large
3. Betrakta

Ta ett ögonblick då du känner dig fullständigt lycklig ditt autentiska jag. Tittapå sättet som ditt autentiska jag står, andas, ler, går och talar. Titta på hur ditt autentiska jag pratar med andra. Lägg märke till hur ditt autentiska jag pratar med andra. Lägg märke till hur ditt autentiska jag hanterar problem och strävar efter mål.


4. Lev som din förebild

Stig in i och bli ditt autentiska jag. Se ut genom ditt autentiska jags ögon , lyssna genom ditt utentiska jags öron och känn hur det känns så bra att leva livet som ditt autentiska jag.

5. Affirmera

Avsluta din programmeringsstund med att under några minuter dagdrömma om på vilket sätt ditt liv kommer att  vara annorlunda när du lever ditt liv mer och mer ur ditt autentiska jag. Du kan föreställa dig att du lever mer autentiskt i en mängd olika situationer från ditt förflutna, nutid, dåtid och framtid.


Källa: Topp hälsa #10

// Pernilla


Fitness and muscles


Igår blev det ett rätt så långt pass för mig på gymmet, började med zumba och körde på med skivstång efter. Det kan jag verkligen rekomendera eftersom man i zumban värmer upp alla musklerna, man sätter även igång förbränningen i kroppen till en högre nivå.

Det är även bra att ha rejält med uppvärmda muskler vid styrketräning eftersom risken att man skadar sig blir mindre om man har mindre stela muskler.

Idag blir det spinning igen, andra gången denna veckan. Glöm inte att det är viktigt även för själva resultatet att varva styrketräning med konditionsträning, så man får lika mycket av båda delarna. Annars ger träningen inte lika stor effekt.// Pernilla