Christmas holidayHej allihoppa!


Nu har jag fixat så att ni kan följa vår blogg på bloglovin. Det är ett enkelt sätt att följa våran (och andras) bloggar på. Med bloglovin håller du koll på när och hur ofta vi uppdaterar vår blogg.


För att följa oss på bloglovin, klicka på ikonen " Följ bloggen med bloglovin" i högra hörnet, under "länkar".Men nu är det jullov och jag kommer inte hålla mig uppdaterad under lovet. Men vi ser till att komma med nya träningstips efter lovet.


Vi önskar alla ett underbart jullov!// Anna & Pernilla

Strain strengthens musclesDet är väl inte bra att belasta muskeln med för mycket vikter?


- Självklart inte föör mycket. Man måste ju klara av att lyfta vikten. Men grunden för muskeluppbyggnad är faktiskt att belasta muskeln, så mycket så den känner att den måste bygga upp sig för att klara samma övning nästa gång.Belastas din muskel med 60-85 % mer än vad den är van vid då bygger vi starkare och större muskler.


Men ex på yoga belastar man musklerna med 60 % eller mindre. Då blir resultatet att man bygger upp och förbättrar man istället styrkeuthålligheten.
Varför har killar lättare att bygga muskler snabbare än tjejer?
Eftersom muskeltillväxten är beroende av hormoner, bla testosteron. Eftesom män har mer tesosteron är kvinnor så kan de öka muskelmassan snabbare och effektivare än kvinnor.
Efter ett hårt och effektivt träningspass kan man känna att man darrar, skakar i musklerna. Detta beror på att muskelkapaciteten efter en hård träning är tillfälligt försämrad. Det blir mikroskopiska förändringar i muskeln efter ett tärningspass: muskeln är i återhämtningsfasen.


Genom att vila och genom att äta bra mat, återhämtar sig muskeln till utgångsläget.
Det är viktigt att träna regelbundet om man vill behålla styrkan i sina muskler. Ca 2-3 gånger i veckan, rekommenderar friskispressen.


Efter att du har tränat och muskeln har hunnit återhämta sig, så blir du starkare. Men styrkan varar bara några dagar, innan muskeln går tillbaka till utgångsläget. För att då kunna bygga muskler är det viktigt att träna regelbundet för att bibehålla och bygga starkare muskler.

Källa: friskispressen// Anna
The Fitness Festival Prt 2VS.

Är kosttillskott nödvändigt för att bygga muskler snabbare?

Blev inspirerad av fitnessfestivalen, är det verkligen att ta kosttillskott för att bygga upp så stora muskler som vissa av bodybuildernas hade? De sålde jätte många olika kosttillskott på fitnessfestivalen.

 

 

 

 

Friskispressen intervjuade två personer, en som var för kosttillskott och en som var emot. Så här svara de två personerna:

 

Ja. Kosttillskott är nödvändigt!

Anna Pauline, jobbar som dietist och med produktutveckling och kundrådgivning för kosttillskottsleverantören Gymgrossisten:

 

-  Kosttillskott är det enklaste sättet att få i sig protein på. Men det beror såklart på hur mycket du äter för övrigt. Äter du tillräckligt med protein, behöver du inte kosttillskott. Men det är inte många som äter den mängden protein efter en träning. Protein är nödvändigt eftersom protein är ett ämne som musklerna tar upp extra bra efter en träning. Jag tar kosttillskott efter ”tyngre” träning. Dvs ex bodypump eller gym, på sådana pass där musklerna får jobba mycket hårt. Kosttillskott är nödvändigt för den som idrottar/ tränar, men inte för den som inte tränar. Det är viktigt att ge musklerna tillräckligt med näring.

 

Nej. Kosttillskott är inte nödvändigt!

Stefan Pettersson, jobbar som doktorand och adjunkt på instutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet:

 

- Ur ett vetenskapligt perspektiv finns det inget som talar för att kosttillskott skulle vara bättre än vanlig mat. De som säljer kosttillskott vill bara sälja sina produkter, detta är en miljonbransch. Så länge man äter nyttigt efter träningen, får man i sig tillräckligt med protein. En skink- eller ostsmörgås eller 2-3 deciliter mjölk fungerar lika bra som en proteindryck för 30-40 kr. det är inte värt pengarna.


Det är svårt att ta ställning till vad som är rätt. Man får helt enkelt skapa sin egen uppfattning om vad som är rätt.

 

 

Källa: friskispressen

 

 

 

// Anna & Pernilla


The Fitness Festival Prt 1
Kangaroo Jumps
Ett redskap för dig som inte är rädd för att testa på nya träningsmetoder. Det var roligt men även jobbigt, man fick upp flåset efter högst fem minuter. Med Kangaroo Jumps tränar man både ben, rumpa och bålen (stabiliteten), på ett annorlunda och effektivt sätt.

http://www.militaryfitness.se/54.html

Military Fitness of Sweden
De hade en uppvisning där de visade hur det går till på ett av deras pass. Det var mycket intressant att se och ni kan se efter mer information på länken ovan.


Pernilla och hennes pojkvän på festivalen
Myoten
Muskelbyggande proteindryck.

Innehåller:

- Totalt fett: 6 g
- Kalorier: 178 st
- Kolesterol: 3 %
- Sodium: 3 %
- Carbohydrate: 3 %
- Dagligt fiber: 16 %
- Protein: 23 g , 46 %//Pernilla & Anna

Marathon
"Att jogga är nyttigt. Det är också väldigt bra för marken. Det får den att känna sig behövd."
/ Snobben

Sugen på att springa en längre sträcka? Satsa på olika marathonlopp:

Dessa två hade jag velat testa (går av stapeln i Göteborg) :
Midnattsloppet:
2011:
När? 27 augusti
Pris? 340 kr
Längd? 10 km

http://www.midnattsloppet.com/start/index.cfm?Eve_ID=2Göteborgsvarvet:
2011:
När? 21 maj
Pris? 445 kr
Längd? 21 km

http://www.goteborgsvarvet.com/Lopare/Anmalan/2010-Anmalan/GoteborgsVarvet/


// Anna

Handstand pushups
Handstand pushups liknar vanliga pushups (armhävningar), skillnaden är att man har kroppen upplacerad på en högre höjd. Handstand pushups kan se ut på lita olika sätt.

På dessa bilder ser du några olika varianter:

Denna ser ut att kunna bli lite farlig tycker jag. Var säker på att stolarna sitter fast på golvet!

Tänk också på att sluta om du blir yr, så du inte svimmar. Om allt blod åker ner i huvudet.

Så här gör du:

1. Placera händerna axelbrett på golvet.
2. Böj armbågarna, målet för dem som tränat handstand pushups mycket, är att  nudda golvet.


Varför träna handstand pushups?

- Ökar skulderstabiliteten (skuldrorna)
- Tränar musklerna i axlarna
- Tränar triceps
Källa: friskispressen// Anna

The black boxOm du går in på svartaladan.se kan du fylla i ett formulär, då kan du få din personliga kostprofil. Beroende på om du vill gå ner i vikt eller om du vill bygga mer muskler.


Hemsidan: http://www.svartaladan.se/ovrigt/gratis-test/

Vision med "the black box":

Att på ett engagerande sätt leda utvecklingen inom kost och hälsa och därigenom skapa en högre livskvalité utifrån människans behov och önskemål.


Affärsidén:

Svarta Lådans affärsidé är att genom sunt förnuft erbjuda individanpassad kost och träning till de som vill, behöver och kan.


Svartalådan är alltså en hemsida som vill ge alla motivation till att äta rätt och träna.
// Anna


Alcohol Will Ruin Your Chances of Building Muscle and Staying Slim
Alkohol som de flesta vet är inte alls bra för kroppen.
Speciellt inte om man tränar och vill uppnå bra resultat! De flesta som dricker någon form av alkohol som öl, sprit, vin eller varför inte cider gör detta främst på fredagar och lördagar. Men det finns även som som konsumerar det mitt i veckorna.


Men för de som bara gör det ibland, det vill säga på helgerna förstör ändå sin träning. Musklerna måste vila och kunna återhämta sig efter en veckas träning, det hinner dem inte göra om man intar alkohol. För att inte babbla på för mycket i ren text så har jag gjort en stapel under med vad alkohol kan göra med den som tränar samtidigt.Tumblr_ld8ezmv2uk1qcdvdqo1_500_large
Visste du detta om träning och alkohol?

 • Även små mängder av alkohol har stora effekter på din kropp och din förmåga att uttrycka dig genom rörelser och omdöme.
 • Om man konsumerar mycket alkohol kan man förlora kontrollen över dig själv och bli våldsam och otrevlig.
 • Alkohol påverkar hjärnan och ens känslor, därför får många känsloutbrott under sin fylla och ramlar ihop och gråter.
 • Förlora styrka så man inte kan bygga muskler lika effektivt som under ett nyktert tillstånd.
 • Lägga på sig fett.
 • Reaktionsförmåga försämras drastiskt.
 • Man blir uttorkad, en grund för rynkor, torr hud och man kan få gul urin som tyder på att något är fel i din kropp.
 • Musklerna växer inte.
 • Sömn blir missanpassad, därav så återhämtar sig kroppen inte lika bra.
 • Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av kroppen och man kommer att bli utan dessa vilket kan drabba immunsystem.


Källor:  http://www.kosten.nu/// Pernilla


Eat more vegetables!


Kolla vilka störtsköna grönsaker!
Lite tips för dig som vill gå ner i vikt på ett naturligt sätt:- Se till att få tillräckligt med energi. När du börjar äta mindre, för att gå ner i vikt, se fortfarande till att den mat fu äter innehåller tillräckligt med energi. Undvik mättat fett, som bara ger dig tillfällig energi.


- Anänd tallriksmodellen. Se till att hälften av din portion mat innehåller grönsaker, det är viktigt och nyttigt för kroppen att äta rätt.


-Vardagsmotionera. Gå en promenad på 30 min per dag. Träna såklart också bra, 2-3 gånger i veckan räcker. Du måste se till att kroppen får återhämta sig också.


- Drick mycket vatten. En vuxen människa (18 år och uppåt), behöver ca 1,5 L vatten om dagen. Utan vatten orkar vi inte mycket och får lätt huvudvärk.


- Undivik onyttiga mellanmål. Man brukar säga 3 mål mat om dagen, och 2 mellanmål i form av frukt och görnt.

Hitta en diet som passar just dig. Tänk på att du inte ska svälta dig själv, det är inte bra för din kropp. Undvik istället de onyttiga mellanmålen.
Sätt upp en tidplanering på hur länge din diet ska pågå. Det är vikigt att ha ett mål, för att du ska känna dig stolt när du uppnått det. Det är viktigt att det är ett realistiskt mål.

Källa: tidningen MåBra
// Anna

Raise your selfesteem, Mia Törnblom


Jag och Mia Törnblom


AutografeN <3


Under föreläsningen

Igår kväll var jag på Mia Törnbloms föreläsning om bla. självkänsla,
som var mycket motiverande och rolig. Här kommer lite intressanta anteckningar från detta:Motivation

Mia började berätta lite om motviation, att man känner att man vill något, men att man saknar själva "villigheten" att göra något ex. vis. att nå ett mål. Att det är just det som är mellan vill och villigheten som det saknas något - motivation.

För att sitt mål rabblade hon upp ett antal saker som är viktigt att tänka på att ha; mål, delmål, lust, inspiration, belöning och sist men inte minst har vi tanken på själva VINSTEN med att nå målet. Vinsten, som hon påpekar att det är många som glömmer att fokusera på.

Att man ska försöka inse vilka tankar som triggar igång sig själv till att faktiskt göra det som krävs för att nå sitt mål. Mia gör också klart för oss att skillnaden mellan självförtroende och självkänsla är denna:

Självförtroende = Prestation, att nå mål.
Självkänsla       = Att ha det bra.
Tumblr_la1a6mgdzs1qbd332o1_400_large
Knep och tips

- Visste du att 95% av dina tankar är exakt samma tankar som du tänkte igår? Nä, tänkte väl det. Men nu när du vet det kan du ju verkligen förstå varför det är så viktigt att försöka fylla dig med så många positiva tankar som möjligt!

- Istället för att försöka jämföra dig med andra och tänka att du ska vara "bättre" eller "lika bra" som   någon annan, försök att se vad du kan lära dig av just den personen och var närvarande i samtalet istället.

- Tycker du att det är svårt att ge dig själv komplemanger? ÖVA, självkänsla är en färskvara, som en inre kondition som måste hållas igång för att stanna kvar.

- Du kan använda dig av ex vis affirmationer eller bestäm dig för att du minst någon gång per dag ska kolla dig i spegeln och säga att "jag är bra".

- Tycker du att det känns som en lögn eller har du svårt att skryta om dig själv? LJUG tills det känns helt sant!

- SLUTA SLÖSA DIN TID PÅ ATT FUNDERA PÅ VAD ANDRA TYCKER OM DIG. Ditt liv har större och viktigare uppgifter åt dig än så!

- Visste du att 8-1=0 ? Om du har fått 8 komplimanger på en dag och sedan under samma dag får 1 negativ kommentar, är de 8 tidigare komplimangerna som bortblåsta (enligt forskning).

- Har du någon gång blivit utsatt för en sån person som gärna gör bort andra inför publik? Ta då inte imot kränkningen, utan ta det kallt eftersom du nu kan inse skillnaden mellan ditt egenvärde och prestation.

- Den mentala förberedelsen inför en prestation (ex. vis en fotbollsmatch) är minst lika viktig som den fysiska.


Amygdala
Amygdala är en liten del av din hjärna, som fungerar som ett minneskonto för våra känslor. Varje gång som man gör en prestering och lägger på en känsla, lagras det minnet i amygdala och när du som minst anar det händer det dig igen. Därför är det så viktigt att öva på att bara lägga till känslor vid positiva prestationer. Här följer några tips på hur du fixar detta:

- Lär dig hur man "accar". Acca betyder att varenda gång som du gör en bra prestation eller när du får en komplimang, ska du göra en gest och säga något speciellt. Som en slags segergest. Det gör att du välkommnar alla de positiva prestaionerna rätt in i ditt minneskonto (amygdala).

- Lär dig att "dicca". Dissa betyder att varje gång som du gör en dålig prestation, ska du ha en gest som du gör som markerar att det inte var så farligt och kanske säga "äh det gör inget, jag duger ändå". Detta i sin tur gör att du tar distans känslomässigt till dina prestationer som vi inte vill repetera.BRA- bok
En bra-bok är en bok där du dagligen skriver ner positiva saker med dig själv och sådant som du gjort underdagen som du tycker vart bra. Efter man har använt sig av en bra-bok ett tag, kan man märka en stark skillnad på hur du ser dig själv och dina styrkor blir starkare.Tumblr_kvuyolj3he1qzmvz8o1_500_large
Drivna av rädsla?
 

- När du är rädd för någonting, beror det egentligen på att det du är rädd för är något som du inte kan kontrollera.

- Genom att inte använda ordet "inte" när du ska övertala dig om att du kan något ex. vis. innan en prestation, utan använd dig av andra meningar med positivt laddade ord. Ex vis: "jag kommer att klara att springa detta loppet", istället för "jag ska inte tappa fokusen under loppet" .
 
- Om man är rädd för att inte bli omtyckt skapar man automatiskt en ambition om att försöka bli omtyckt, vilket kan ledat till att man anpassar sig till hur man tror att andra vill att man ska vara. Detta hindrar dig från att skapa en bättre självkänsla. Så istället tipsar Mia om att man ska vara sig själv och tycka om sig själv för den man är.

Att man istället ska umgås med de personer som man verkligen känner att man kan vara sig själv. Detta avslutar Mia Törnblom sin föreläsning med och här kommer ett citat som jag vill avsluta detta inlägg med:

“You yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love and affection.” 

- Buddha// PernillaMountain climbes


En övning som tränar Gluteus Maimus (rumpmuskeln). Denna övning passar utmärkt att träna för beach 2011!

Så här gör du:

Stå i armhävningsposition med en fot placerad i höjd med händerna, sträck samtidigt det andra benet bakåt.
Byt positionen på fötterna genom att göra ett karftigt hopp med det bakre benet kommer fram. dvs hoppa upp
snabbt med båda fötterna och byt plats på dem i luften. Upprepa detta.

Detta är ingen svår övning, men hängde du inte med finns det en instruktion här:

http://www.youtube.com/watch?v=KI8u58hPam4


Källa: youtube.com och Annas träning.
// Anna
Music makes you loose control
Forskning har visat att musik minskar känslan av fysisk ansträngning. Därför är det bra för dig som springer
ute i löparbanan, att ha med dig din mp3- spelare. Musik gör dig peppad också. Se till att du inte har en för lugn
låt bara, det har visat motsatt efftekt. Dvs att man blir lugn.
Vad menar man då med "för lugn musik"? Inte lugnare än hjärtats slag, om du ska träna.

Mina favoritlåtar på löparbanan:
Far*east Movement – Like A G6

Missy Elliott – Lose Control - Explicit Album Version

Swedish House Mafia – Miami 2 Ibiza

Jessie J – Do It Like A Dude - Explicit VersionKälla: tidningen friskispressen
// Anna

Keep your inner and outer beauty03_d204885_large

Onyttig mat kan förstöra din skönhet. Men vad ska man göra om man upplever kraftig längtan efter något onyttigt?
 
Här är några effektiva tips hur du kan motverka detta:
1. I de flesta fall varar sådan längtan bara 15 minuter. Försök vänta.
2. Ät en nyttig frukt.
3. Ha en mager yogurt i kylskåpet och ät istället.
4. Ta en dusch.
5. Lägg en ansiksmask.
6. Ta en promenad eller jogga.
7. Köp inte hem onyttig mat.
8. Ring en vän.
9. Gör ett pass yoga.
10. Kör en avslappningsövning.


Källa: http://www.nyfikenvital.org

// Pernilla

Eat something that makes you happy


Hittade en rolig paj som passar våran blogg bra ;)


Optimistpaj:

5 PORT

Pajdeg
3 dl dinkelsikt (alt glutenfri mix med fibrer)
75 g smör
1–2 msk iskallt vatten

Fyllning
350 g små broccolibuketter
1 liten röd eller orange paprika, ca 150 g
1 liten gul paprika, ca 150 g
1 påse babyspenat, 70 g
ca 15 svarta, urkärnade oliver
det som är kvar i kesellaburken
1 dl kesella lätt
4 ägg
3 dl riven, lagrad parmesan
ca 50 g chèvre eller fetaost
några varv med saltkvarnen
peppar

1. Kör snabbt ihop degen i matberedare. Tryck ut i en smord låg, vid pajform, 27 x 28 cm, och ställ i kyl någon timme att stadga sig.

2. Nagga botten och grädda 12–14 minuter i mitten av ugnen, halva tiden med folieremsa runt kanten så att degen inte kasar ner.

3. Förväll broccolin några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

4. Kärna ur och strimla paprikan, och låt den mjukna några minuter i lite olja i varm panna. Tillsätt också spenaten och låt den “säcka ihop”.

5. Fördela grönsakerna och oliverna i pajskalet.

6. Kör ihop kesella, ägg och ost i matberedaren, salta lätt och fördela över pajen. Den som inte äter ägg byter ut dem mot sojamjöl.

7. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter till fin färg. Servera med sallad.
Källa: halsa.se
// Anna


The walk of health


Vad är hälsans stig?
Ett hälsoprojekt från hjärt och lung- räddningen, som varje komun ansvarar för att hålla ren och fin. Idén om att ha en "hälsans stig" är ursprungligen från Irland. Och tanken med att ha en sådan stig är att man främjar folkhälsan i den valda komunen.
Syftet är att genom att ta en promenad förebygga hjärt och kärlsjukdomar. Hälsans stig finns inte i alla komuner. Men den finns ex i kungälv.

Bra effekter av motion:

• Starkare hjärta och förbättrad kondition

• Minskad risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck

och diabetes

• Starkare muskler och ökad rörlighet i lederna

• Förbättrad balans och koordination

• Minskad risk för benskörhet

• Sänkt kolesterolhalt i blodet

• Ökad energiförbrukningOm du ser denna skylt i området, går du på eller så finns det en Hälsans stig i närheten.
Källa: www.hjart-lung.se

// Anna

The Milky Way 2Dricker man sex deciliter mjölk till frukost kommer man att äta betydligt mindre till lunch. Det visar en undersökning från University of Western Australia.


Forskarna lät en grupp friska, överviktiga personer alternera mellan att dricka mjölk
och fruktjuice i samband med frukosten – bägge alternativen gav dem 250 kalorier. Fyra timmar senare mätte man hur många kalorier de behövde till lunchen.


Tumblr_lc8s8n0zu61qb4s4ao1_500_large
Resultatet blev att mjölkdrickarna i genomsnitt behövde 50 kalorier mindre än de som drack fruktjuice
till frukost. Det motsvarar en minskning av lunchkalorierna med nio procent. Mjölkens höga innehåll av protein och laktos är förmodligen förklaringen till den starkare mättnadskänslan.
Källa: http://aktivtraning.se/


// Pernilla


QigongJag och Anna fick med vår jympaklass, chansen att prova på den fantastiska träningen Qigong. Det var en väldigt skön träning måste jag säga.

Man fick igång blodcirkulationen, kände sig mer avslappnad och allmänt fokuserad efteråt. En träning som jag varmt rekomenderar till alla som känner sig stressade och vill hitta någon form av en lugn träning.
Qi gong är en urgammal del av den traditionella kinesiska medicinen och har de senaste åren blivit allt populärare i västerlandet.

På madarin betyder qi att andas. Qi har en djupare betydlese som vi kan sammanfatta med ordet livskraft. Gong betyder arbete och teknik.Att uppnå en
stark och frisk livskraft genom andning, ansträngning och perfektion.

Fördelar för kroppen och sinnet som vi kan få från qi-gong inkluderar:

 • Bättre koncentrationsförmåga.
 • Avslappnade muskler.
 • Större lungkapacitet.
 • Bättre balans.
 • Vighet.
 • Att slappna av med viljan.Om du intervalltränar för ökad kondition vinner du på att träna qi-gong
av och till under träningen. Du syresätter blodet effektivt och återhämtar dig snabbt.


Genom att träna qi-gong lär du dig att kontrollera
andningen och koncentrera kroppen. Det vinner resultaten på.


Vissa övningar inom lugn andning är mycket effektiva
för att träna uthålligheten i olika muskelgrupper utan risk för skadlig
överansträngning.


Källa: http://www.nyfikenvital.org


// Pernilla


Food after your workout


Vad bör man äta efter man har tränat? Och när?

Direkt efter en träning (inom 20-30 minuter) brukar man känna att kroppen blir hungrig. Det är då viktigt att äta snabba kolhydrater och protein, för att kroppen ska få en så snabb återhämtning som möjligt.
Du behöver ca 1 gram snabba kolhydrater/ kroppsvikt, samt 10-25 gram protein. Detta motsvarar ca två bananer och ett glas mjölk (beroende på kroppsvikt). Detta mellanmål är bra att äta direkt efter avslutad träning. När du sedan kommer hem är det en rejäl måltid som gäller, som bör ätas efter en timme.

 

 

 

 

 

Källa: coachen.se

 

 

// Anna


The Friskis Interview, Niklas Grip


Niklas är taggad


In action!

Intervju- Niklas Grip Boxtränare på Friskis och svettis

Hur länge har du varit ledare?
- två år.

Vad gjorde du innan?
- Cirkelträning, ledare för olika pass i Karlstad.


Vad är det roligaste med att vara friskis ledare?
- Det är roligt att leda en grupp eftersom man kan släppa loss och skapa en kämparglöd tillsammans , att på ett roligt sätt släppa agressioner.

Vilka är dina starka sidor?
-  Jag är tydlig, bra på att peppa och har bra musik.


Vad tycker du är viktigt att tänka på när man är ledare över en grupp?
- Tydlighet, tänker igenom vad man säger och gör innan, tydligt kroppsspråk, jävlar anamma, att man är taggad, välkomnar alla, ser alla och att peppa alla.


Har du gjort något misslyckande någon gång när du haft ett pass?
- Ja. Fast det var mest innan jag börja på friskis, då hade jag glömt av övning en övning och någon gång hade jag glömt musiken.


Hur har du löst situationer då du glömt av dig på något? 
- Försökt att inte skylta med det, köra på som om det var så det var tänkt från början. Försöka ta det med en nypa salt.

Vad tänker du om framtiden? Vill du fortsätta jobba som ledare då eller tänker du starta ett annat pass?
- Funderat på olika. Men funderat på att bli stepledare. Jag tycker att det är kul som det är, så jag tänker fortsätta som det ser ut nu. Är väldigt bekvämt med det passet eftersom det går som en rutin.


Något du vill tillägga?
- Jag rekomenderar att bli ledare, man får bättre självförtroende, man får bättre kntroll över sitt kroppspråk, man får en ”kick” och det är även en bra träning för personlig utveckling och utstrålning som människa.// Pernilla & Anna


Take it easy


Ska man träna när man är sjuk?

Nej. Det finns många som går till träningen även fast dom är sjuka eller inte mår bra. Jag är tyvärr en av dom.Alla har en spärr, då kroppen säger till att den inte mår bra och behöver vila. Trots det är det många som struntar i detta och tränar ändå.

Det är inte ens bra att träna när du har: feber, halsfluss eller är förkyld.

Har du ont i huvudet och känner för att träna är det viktigt att dricka mycket vatten.

 

 


När immunförsvaret attackeras av massa bakterier, när du blir sjuk. Tar det mycket energi från kroppen.

Kroppen behöver nästan all energi för att bekämpa bakterierna.

Tränar man då måste kroppen ge energi åt både att bli frisk och att utföra den fysiska aktiviteten.

Detta kan i värsta fall leda till hjärt- och kärlsjukdomar.

 

 


Tar man då tabletter för att bli frisk, lurar man kroppen att den är frisk när man tränar, vilket kan leda till att infektionen sprider sig och kan bli ännu värre.

 

 

Källa: www.fitness-magazine.com

 

 

 

// Anna