Eat right

Idag är det exakt en månad kvar tills jag ska springa midnattsloppet. Att springa ute och gå på pass är viktig träning nu. Men det är även viktigt att man tänker på att äta rätt innan man tränar, så man får ut så mycket som möjligt av träningen (att orken finns).Här följer några tips på hur man bör äta, beroende på tid på dagen,  enligt Anna Ottosson:
Vid morgonträning:

Om du tränar direkt på morgonen och inte vill ha håll är det fortfarande viktigt att du äter något innan du ger dig ut, ex en banan. Det ger energi utan att tynga. Ska du springa en längre sträcka är det viktigt att få i dig något mer, ex smoothie eller en macka. När du sedan kommit hem: se till att äta frukost så fort som möjligt!


Vid lunchträning:


Att äta lunch bör göras senast en timma innan fysisk aktivitet. Ett mellanmål som smörgås, eller youghurt och flingor är också bra.
en personlig favorit.
Vid kvällsträning:


Om du tränar direkt efter skolan/jobbet, ät då ett stadigt mellanmål på eftermiddagen för att stå dig fram till middagen. Om du tränar efter middagen är att ta ett "återställar-mellanmål" efter passet, ex en banan och en smörås.
// Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback