Core board & Redonboll


Coreboard är en 12 kilos tung bräda som hjälper dig att öva upp din balans och stabilitet. Man kan ställa in den manuellt för hur mycket man vill att den ska gunga (stabilitetsgraden). Denna nya träningsform har blivit mycket populär i usa, där dom har pass med denna typen av brädor.

brädan kostar i sverige ca 2000 kr.
Redondoboll är en liten boll som placeras under kroppen för att ge extra ostabilitet. Det gör att fler muskler jobbar och du får snabbare synliga muskler och samtidigt bättre balans.

kostar ca 70 kr.


Källa:
www.sport-tiedje.se/// AnnaGet better balance... with shoes

Tobningsskor har funnits ett tag. Det sägs ge bättre balans, ökad muskelaktivitet i ryggen och vaderna, tränar magen och låren.


Vart kommer dessa skor ifrån och hur fungerar det egentligen?


skorna kan se olika ut, gemensamt för dem är att de har en rundare sula.
Dessa skor är i från början inspirerade av barfotagång. Den första modellen kom ut 1996, när en forskare hade konstaterat att Masia-folket, som jämt gick barfota hade färre skador än de som går med skor.
Eftersom sulan är rund undertill tvingas dina fötter att hitta en balanspunkt, när du sätter ner fötterna. Det aktiverar muskler som du annars inte använder, du tränar magen och rumpan mer än vanligt.
Skorna ökar även blodcirkulationen i kroppen och ger dig en bättre hållning/ stabilitet i kroppen.Källa: iform
// Anna

Music's power

Som den musikälskare jag är så var jag tvungen att kolla upp lite om vad musiken har för effekt på sinnet ;)- Musik har vid många tillfällen föreslåtts som en smärtlindring mot depressioner.

- Rätt låtval för en person, gör att han/hon kan öka sina prestationer upp till 20%, mycket användbart vid träning med andra ord!

- Musiken frigör adrenalin och endorfin i kroppen.
Källa: esh.se// Anna

Sugar sugar!

Såg en insändare där en läsare i friskispressen frågade hur hon skulle bära sig åt för att bli av med sötsuget, som hon fick varje gång efter att hon hade tränat...


Så här blev svaret:

-
för att slippa sötsuget är knepet att hålla sitt blodsocker i schack. När blodsockret är riktigt lågt blir vi lätt sugna på sötsaker som godis osv. eftersom kroppen snabbt vill ha något som ger snabb energi och blodsocker stegring...
Därför ska du ligga före din kropp. Ät ett mellanmål banan/smoothie eller macka före träningen. Då slipper du enklare sötsuget efter träningen.
Det kan även vara en vana att äta något sött efter träningen. Det enda du kan göra då är att se till att ändra på detta!Självklart är det okej att äta socker. Men välj dina tillfällen och njut av dem, istället för att gå runt och ha dåligt samvete hela tiden.

// Anna