The Fitness Festival Prt 2



VS.





Är kosttillskott nödvändigt för att bygga muskler snabbare?

Blev inspirerad av fitnessfestivalen, är det verkligen att ta kosttillskott för att bygga upp så stora muskler som vissa av bodybuildernas hade? De sålde jätte många olika kosttillskott på fitnessfestivalen.

 

 

 

 

Friskispressen intervjuade två personer, en som var för kosttillskott och en som var emot. Så här svara de två personerna:

 

Ja. Kosttillskott är nödvändigt!

Anna Pauline, jobbar som dietist och med produktutveckling och kundrådgivning för kosttillskottsleverantören Gymgrossisten:

 

-  Kosttillskott är det enklaste sättet att få i sig protein på. Men det beror såklart på hur mycket du äter för övrigt. Äter du tillräckligt med protein, behöver du inte kosttillskott. Men det är inte många som äter den mängden protein efter en träning. Protein är nödvändigt eftersom protein är ett ämne som musklerna tar upp extra bra efter en träning. Jag tar kosttillskott efter ”tyngre” träning. Dvs ex bodypump eller gym, på sådana pass där musklerna får jobba mycket hårt. Kosttillskott är nödvändigt för den som idrottar/ tränar, men inte för den som inte tränar. Det är viktigt att ge musklerna tillräckligt med näring.

 





Nej. Kosttillskott är inte nödvändigt!

Stefan Pettersson, jobbar som doktorand och adjunkt på instutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet:

 

- Ur ett vetenskapligt perspektiv finns det inget som talar för att kosttillskott skulle vara bättre än vanlig mat. De som säljer kosttillskott vill bara sälja sina produkter, detta är en miljonbransch. Så länge man äter nyttigt efter träningen, får man i sig tillräckligt med protein. En skink- eller ostsmörgås eller 2-3 deciliter mjölk fungerar lika bra som en proteindryck för 30-40 kr. det är inte värt pengarna.


Det är svårt att ta ställning till vad som är rätt. Man får helt enkelt skapa sin egen uppfattning om vad som är rätt.

 

 

Källa: friskispressen

 

 

 

// Anna & Pernilla


Kommentarer
Postat av: Linnea

fixa bloglovin! :)

2010-12-18 @ 14:46:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback