Eat more vegetables!


Kolla vilka störtsköna grönsaker!




Lite tips för dig som vill gå ner i vikt på ett naturligt sätt:



- Se till att få tillräckligt med energi. När du börjar äta mindre, för att gå ner i vikt, se fortfarande till att den mat fu äter innehåller tillräckligt med energi. Undvik mättat fett, som bara ger dig tillfällig energi.


- Anänd tallriksmodellen. Se till att hälften av din portion mat innehåller grönsaker, det är viktigt och nyttigt för kroppen att äta rätt.


-Vardagsmotionera. Gå en promenad på 30 min per dag. Träna såklart också bra, 2-3 gånger i veckan räcker. Du måste se till att kroppen får återhämta sig också.


- Drick mycket vatten. En vuxen människa (18 år och uppåt), behöver ca 1,5 L vatten om dagen. Utan vatten orkar vi inte mycket och får lätt huvudvärk.


- Undivik onyttiga mellanmål. Man brukar säga 3 mål mat om dagen, och 2 mellanmål i form av frukt och görnt.





Hitta en diet som passar just dig. Tänk på att du inte ska svälta dig själv, det är inte bra för din kropp. Undvik istället de onyttiga mellanmålen.




Sätt upp en tidplanering på hur länge din diet ska pågå. Det är vikigt att ha ett mål, för att du ska känna dig stolt när du uppnått det. Det är viktigt att det är ett realistiskt mål.





Källa: tidningen MåBra




// Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback