
Hittade en rolig paj som passar våran blogg bra ;)
Optimistpaj:
5 PORT
Pajdeg 3 dl dinkelsikt (alt glutenfri mix med fibrer) 75 g smör 1–2 msk iskallt vatten
Fyllning 350 g små broccolibuketter 1 liten röd eller orange paprika, ca 150 g 1 liten gul paprika, ca 150 g 1 påse babyspenat, 70 g ca 15 svarta, urkärnade oliver det som är kvar i kesellaburken 1 dl kesella lätt 4 ägg 3 dl riven, lagrad parmesan ca 50 g chèvre eller fetaost några varv med saltkvarnen peppar
|
1. Kör snabbt ihop degen i matberedare. Tryck ut i en smord låg, vid pajform, 27 x 28 cm, och ställ i kyl någon timme att stadga sig.
2. Nagga botten och grädda 12–14 minuter i mitten av ugnen, halva tiden med folieremsa runt kanten så att degen inte kasar ner.
3. Förväll broccolin några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.
4. Kärna ur och strimla paprikan, och låt den mjukna några minuter i lite olja i varm panna. Tillsätt också spenaten och låt den “säcka ihop”.
5. Fördela grönsakerna och oliverna i pajskalet.
6. Kör ihop kesella, ägg och ost i matberedaren, salta lätt och fördela över pajen. Den som inte äter ägg byter ut dem mot sojamjöl.
7. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter till fin färg. Servera med sallad.
Källa: halsa.se
// Anna
|