Be proud
Det är viktigt att ha en stolt hållning, för ryggen och självförtroendets skull.


4 tips på hur du kan få en bättre hållning:


1. Vad gäller skuldran så ska rörligheten förbättras i bröstmuskler och breda ryggmuskeln, gärna med stretchning. Du bör också träna musklerna mellan skulderbladen, som har som funktion att hålla skuldran bakåt. Det gör du i alla dragövningar på gymmet, exempelvis sittande rodd och latsdrag.


2. För din ryggrad kan du öka rörligheten i bakåtböjning med övningar där du gör just det, böjer dig bakåt. Exempelvis »kobran«: du ligger på golvet med näsan neråt, spänn magmusklerna lätt och pressa dig upp med armarna i en svankposition i bröstryggen.3. För att träna musklerna som håller dig upprätt kan du göra ryggresningar för den övre delen av ryggraden. Lägg dig på mage över en balansboll med huvudet över änden på bollen. Gör ryggresningar och fokusera på att komma upp högt med axlarna och blicken.


4. En bra övning är »krusifixet«. Stå mot en vägg, håll armbågarna böjda i 90 grader och underarmarna mot väggen. Pressa ryggen mot väggen och för armarna uppåt utefter väggen tills de pekar rakt upp i taket, upprepa några gånger. Räkna med rätt lång tid för att påverka hållningen, ofta tar det flera månader innan du ser resultat. Men trägen vinner!

Källa: fitness-magazine.com
// Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback