Strain strengthens muscles



Det är väl inte bra att belasta muskeln med för mycket vikter?


- Självklart inte föör mycket. Man måste ju klara av att lyfta vikten. Men grunden för muskeluppbyggnad är faktiskt att belasta muskeln, så mycket så den känner att den måste bygga upp sig för att klara samma övning nästa gång.



Belastas din muskel med 60-85 % mer än vad den är van vid då bygger vi starkare och större muskler.


Men ex på yoga belastar man musklerna med 60 % eller mindre. Då blir resultatet att man bygger upp och förbättrar man istället styrkeuthålligheten.




Varför har killar lättare att bygga muskler snabbare än tjejer?
Eftersom muskeltillväxten är beroende av hormoner, bla testosteron. Eftesom män har mer tesosteron är kvinnor så kan de öka muskelmassan snabbare och effektivare än kvinnor.




Efter ett hårt och effektivt träningspass kan man känna att man darrar, skakar i musklerna. Detta beror på att muskelkapaciteten efter en hård träning är tillfälligt försämrad. Det blir mikroskopiska förändringar i muskeln efter ett tärningspass: muskeln är i återhämtningsfasen.


Genom att vila och genom att äta bra mat, återhämtar sig muskeln till utgångsläget.




Det är viktigt att träna regelbundet om man vill behålla styrkan i sina muskler. Ca 2-3 gånger i veckan, rekommenderar friskispressen.


Efter att du har tränat och muskeln har hunnit återhämta sig, så blir du starkare. Men styrkan varar bara några dagar, innan muskeln går tillbaka till utgångsläget. För att då kunna bygga muskler är det viktigt att träna regelbundet för att bibehålla och bygga starkare muskler.





Källa: friskispressen



// Anna








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback