Healthy bread

Här kommer ett recept som jag brukar använda mig av när jag gör bröd. Gott och nyttigt. Enjoy!

Ingredienser:

Gör så här:

Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.

Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.

Låt jäsa 30 minuter.

 

Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.

 

Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.

Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.

GI Tips:

Eftersom bröden innehåller mycket fibrer som finns i vetegroddar, vetekli och grahamsmjöl så får de medelhögt GI eftersom de trots allt innehåller en del vetemjöl också.

Hållbarhet och förvaring:

Bröden går bra att frysa. Hållbarhet ca 3-6 månader.

 

 

 

Källa: recepten.se

 

 

// Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback