Vitality Yoga

8cefa316bd0d4cc7f9cb856c7ed0b2c2_large
Det finns många anledningar till att yoga, inte minst för att hålla oss i form och få en meditativ stund. Men vad händer med oss när vi utövar yoga? Och kan det vara så att vi blir mer attraktiva av det? Ja, åtminstone ger det oss många attraktiva egenskaper!












Tumblr_ld8py7cyvx1qcqexao1_500_large
"Till att börja med ger yoga oss livsenergi, så kallad prana, säger Josephine Selander som skrivit boken Yoga från insidan. Det är en livskraft vi känner inom oss. Det vill säga vi känner oss balanserade, sansade och energifyllda" "Träningen i sig gör oss starkare och smidigare, och våra kroppar mer tåliga och attraktiva."

Här är lite fler anledningar till att joina yogaklassen:

1. Bjud till. När vi yogar lägger vi tid på oss själva och ser till att må bra både psykiskt och fysiskt. Det hjälper oss att hitta livsbalans. I balans har vi lättare för att intressera oss för andra människor och bjuda på oss själva.

2.Tala säkert. Vi tar ned andningen i magen, vilket hjälper oss att stressa ner och gör att vi utstrålar lugn. Dessutom ger det mer styrka åt rösten som blir stadigare, en stadig röst hjälper oss att utstråla självsäkerhet och karisma.

3. Få fin hy. När vi rör och sträcker på oss ökar blodcirkulationen i kroppen. Vår hy får då både lyster och återhämtar sig snabbare. Även håret mår bättre av blodcirkulationen då hårsäckarna hämtar syre från blodkärlen.

4. Tyck om dig själv. I yoga lär vi oss att vi är bra precis som vi är och stärker på så sätt självkänslan. Och vi tävlar inte om att utöva det bättre än någon annan. Vi skapar bra förutsättningar för att tycka om oss själva, och tycker du om dig själv så kommer andra också att göra det!



Källa: Tidningen "Topp hälsa"




// Pernilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback