Proud and happy!

Tumblr_l2l4d2jllk1qb5y12o1_500_large

Marilyn_monroe_by_livia1106_large



Hej glada fläcken

Egentligen är det varken smink, kläder eller frisyr som ger dig den friska, starka och snygga utstrålningen. Det är hur du bär upp din kropp och möter livet. Sluta huka dig, sluta titta ner i marken och sluta sitta eller gå med ihoprasade axlar och gamnacke.

Börja istället visa upp din glada fläck för omgivningen. Glada fläcken - som förstås är en föreställning, sitter mitt på ditt bröst. Visa upp den för hela välden och låt solen skina på den - och du får fin hållning på studs. Både du och livet kommer kommer genast kännas både gladare och ståltare.

Yogainstruktören Lena Järpsten: "Strax under halsen och ovanför hjärtat sitter en punkt som kallas för glädjepunkten. När vi lyfter den uppåt aktiveras känslor av frihet, lätthet och glädje i kroppen."  "När vu har en god hållning vilar alla kotorna i ryggraden på varandra som et pärlhalsband och nervsystemet fungerar som bäst".

"Känslan i oss är att vi är närvarande, avslappnade och samtidigt kraftfulla, men inte spända. Gå rak och avslappnad, utan att vare sig kuta med ryggen eller spänna ut bröstkorgen. Öppna upp hakan och bröstet mot omgivningen."

"Glada fläcken handlar inte bara om din kroppshållning - utan är också ett sätt att vara positivt mottaglig för andra människor, att våga ta för sig, njuta av allt som livet ger. Så visa hela världen din glada fläck!"




Källa: Tidningen "Topp Hälsa"



// Pernilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback