E-What?


Detta visste du inte!
Vetegroddar består av mjuka flingor som erhålls vid förmalningen då de avskiljs från vetekornet. Som ung planta är den ett kraftpaket, vik på vitaminer och mineraler. Vetegroddar är snabbmat och behöver varken förberedas eller kokas - använd groddarna direkt ur förpackningen.








PLUSPOÄNG

+  E-vitaminkälla, kraftfull antioxidant som neutraliserar skadliga fria radikaler vid hård träning.

+  Vetegroddar innehåller dessutom B-vitaminer som frigör energi i maten och gör det tillgängligt för                   bränscellerna.

+  Järn, magnesium och zink finns även i vetegroddar och bistår muskelaktiviteten och skyddar mot blodbrist.









Vetegroddar kan användas i...

- Bakning
- Småkakor
- Mjuka kakor
- Strös över fruckostflingor & yoghurt el. desserter.
- Sallader
- Soppor
- Köttfärsbiffar
- Veg. linsbiffar
- Ersättare för ströbröd vid tillagning av: fisk, kyckling & kroketter
- Scones









E-vitamin

E-vitamin är svårt att få i sig tillräckligt via maten, vilket gör vetegrodden värdefull. En rågad matsked vetegroddar innehåller drygt 3 milligram E-vitamin.

Rekomendationerna för det dagliga intaget enligt näringsfysiologerna är för kvinnor: 3 milligram eller mer per dag & för män: 4 milligram eller mer.

E-vitamin bidrar till att hud, hjärta, blodcirkulation, nerver, muskler och röda blodkroppar håller sig friska.

E-vitamin brist tros vara en av orsakerna till hjärt-kärlsjukdomar, stroke och viss cancer.

Fördelen med E-vitamin i vetegroddar är att det är naturligt och enligt vetenskap bättre än den syntretiskt framställda versonen.







Källa: "Ät för styrka/ rätt mat för att orka mer" av Janette Marsall.


// Pernilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback