Raise your metabolism


Många säger att de har problem att gå ner i vikt eftersom de har en dålig ämnesomsättning. Det är inte sant att ämnesomsättningen alltid ligger på samma nivå. En dålig ämnesomsättning kan ex bero på dålig kondition. Det går att höja ämnesomsättningen och förbränna fler kalorier om man bara vill.

Vad är metabolism?

Ordet metabolism är grekiskt och betyder förändring eller transformering. Metabolismen, eller ämnesomsättningen, är den process där kroppen omvandlar mat, muskler och fett till tillgänglig energi.
Basalmetabolismen är det minsta antal kalorier som din kropp behöver för att fungera i viloläge. Upp till 70 % av det dagliga kaloriintaget förbränns via basalmetabolismehttp://publishme.se/1697751/entries/article/new/n. Konsekvensen blir att genom att höja ämnesomsättningen ökar sin basalmetabolism och därmed öka drastiskt förmågan att förbränna kalorier.Enklare sagt..
Om du tränar får du lätt en bättre fungerande ämnesomsättning. Vilket i sin tur leder till att kroppen förbränner mer kalorier, även om du vilar.
Källa: boken: Träna hemma

// Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback