Eat something that makes you happy


Hittade en rolig paj som passar våran blogg bra ;)


Optimistpaj:

5 PORT

Pajdeg
3 dl dinkelsikt (alt glutenfri mix med fibrer)
75 g smör
1–2 msk iskallt vatten

Fyllning
350 g små broccolibuketter
1 liten röd eller orange paprika, ca 150 g
1 liten gul paprika, ca 150 g
1 påse babyspenat, 70 g
ca 15 svarta, urkärnade oliver
det som är kvar i kesellaburken
1 dl kesella lätt
4 ägg
3 dl riven, lagrad parmesan
ca 50 g chèvre eller fetaost
några varv med saltkvarnen
peppar

1. Kör snabbt ihop degen i matberedare. Tryck ut i en smord låg, vid pajform, 27 x 28 cm, och ställ i kyl någon timme att stadga sig.

2. Nagga botten och grädda 12–14 minuter i mitten av ugnen, halva tiden med folieremsa runt kanten så att degen inte kasar ner.

3. Förväll broccolin några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

4. Kärna ur och strimla paprikan, och låt den mjukna några minuter i lite olja i varm panna. Tillsätt också spenaten och låt den “säcka ihop”.

5. Fördela grönsakerna och oliverna i pajskalet.

6. Kör ihop kesella, ägg och ost i matberedaren, salta lätt och fördela över pajen. Den som inte äter ägg byter ut dem mot sojamjöl.

7. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter till fin färg. Servera med sallad.




Källa: halsa.se




// Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback